Close
Book Your Reservation

Hanka Soroko

Gediplomeerd Pedicure

Mijn naam is Hanka Soroko. Sinds 2008 ben ik werkzaam als gediplomeerd pedicure. Voeten hebben mijn speciale interesse en aandacht. Om in een breder verband naar de gezondheid van voeten te kunnen kijken heb ik ook een opleiding Chinese voetreflex massage gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik een studiereis naar China gemaakt. Om u hiervan indruk te geven geef ik u hieronder een kort verslag van mijn reis.


‘Tijdens mijn studiereis naar China heb ik een opleiding in Chinese massagetechnieken aan de universiteit van Beijing gevolgd. Een onderdeel van deze opleiding is de leer van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Een geheel andere manier van kijken naar ziektes en gezondheid dan de Westerse visie. In ziekenhuizen worden voetmassages gegeven als onderdeel van het genezingsproces. Ook worden massages uitgevoerd juist ter voorkoming van ziektes.’

Ik heb veel geleerd van deze methodes doordat ik stage heb kunnen lopen in ziekenhuizen die deze behandelwijzen praktiseren. De hier opgedane kennis pas ik in voorkomende gevallen toe tijdens mijn voetreflex massage’.